Ağlamak için gözden yaş mı akmalı?
Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı?
Ne güzel demiş Victor Hugo.
Bizde diyoruz ki
Ağrı Çekmek için yaralanmak mı gerekir?
Düşmeden, çarpmadan da ağrı oluşamaz mı?
Kas-iskelet sistemimizi ilgilendiren ağrıları hiçbir travma, düşme, çarpma gibi durumlar olmamasına rağmen yaşayabiliriz.
Ağrı yaşamak için birçok nedenimiz var. Bunlar yoğun yaşadığımız duygusal süreçler, yoğun stressel faktörler, aşırı kullanma, mevsimsel değişiklikler, genetik faktörler, zararlı alışkanlıklar, fiziksel inaktivite (Egzersizden uzak yaşam), Kronik-sistemik hastalıklar, Uyku düzensizlikleri, düzensiz ve dengesiz beslenme gibi gibi birçok durum neticesinde vücudumuzun bazı bölgelerinde ağrılar yaşamaya başlayabiliriz. Ağrı çok boyutlu ele almamız gereken bir durumdur.
Ağrı yaşamak Anormal değildir. Her insan hayatının bir döneminde mutlaka ağrı yaşamıştır.
Ağrı yaşamak anormal olmayan kötü bir deneyimdir.
Ağrıyı çok boyutlu ele almamız gerekir demiştik. Burada son dönemin en popüler yaklaşımı olan ve biz Fizyowhite Fizyoterapistleri tarafından da kabul gören biyo-psiko-sosyal model çatısı altında ağrıyı anlamaya çalışmak gerekir. Bu yüzden bir ağrıyı sadece dokulardaki ezilme yırtılma olarak değerlendirmeyip kişinin hayatında karşılaştığı zorlukları, kayıpları, maddi-manevi etkilendiği durumları da ele almak gerekir.
Fizyoterapistler kişilerin yaşadığı kas-iskelet sistemi ağrılarına yönelik
Manuel terapi uygulamaları,
Kuru İğneleme,
Medikal Masaj,
Graston Miyofasyal Gevşetme,
Kupa Terapisi,
Elektroterapi,
Manuel Tetik Nokta uygulamaları,
Klinik Pilates,
Egzersiz Reçetesi gibi birçok farklı uygulama yöntemleriyle kişinin probleminin çözümüne katkı sunarlar.
Fizyowhite kliniğinde Fizyoterapist Beyza Ergün ve Fizyoterapist Oğuzhan Yıldırım eşliğinde ağrılarınıza çözümler üretiyoruz.
Ağrılar ile mücadelede yalnız değilsiniz.
Comments